WD40 Vlekken Verwijderen

WD40 Vlekken Verwijderen

WD40 is een veelzijdig smeermiddel dat in veel huishoudens en werkplaatsen wordt gebruikt. Het staat bekend om zijn vermogen om vastzittende onderdelen los te maken en roest te verwijderen. Maar wist je dat WD40 ook effectief kan zijn bij het verwijderen van vlekken? In dit artikel zullen we je laten zien hoe je WD40 kunt gebruiken om verschillende soorten vlekken te verwijderen.

WD40 voor het verwijderen van olie- en vetvlekken

Een van de meest voorkomende toepassingen van WD40 is het verwijderen van olie- en vetvlekken. Of het nu gaat om een vlek op je kleding, tapijt of meubels, WD40 kan helpen om deze vlekken effectief te verwijderen. Volg deze stappen om olie- en vetvlekken te verwijderen:

 1. Spuit een kleine hoeveelheid WD40 direct op de vlek.
 2. Laat het een paar minuten intrekken.
 3. Gebruik een schone doek of spons om de vlek voorzichtig weg te deppen.
 4. Herhaal indien nodig totdat de vlek volledig is verdwenen.

WD40 kan ook worden gebruikt om olie- en vetvlekken van betonnen oppervlakken, zoals opritten en garages, te verwijderen. Volg dezelfde stappen als hierboven en gebruik een borstel om de vlek weg te schrobben.

WD40 voor het verwijderen van roestvlekken

Een andere toepassing van WD40 is het verwijderen van roestvlekken. Roest kan zich vormen op metalen oppervlakken zoals gereedschap, tuinmeubilair en fietsen. Met behulp van WD40 kun je deze roestvlekken effectief verwijderen. Volg deze stappen:

 1. Spuit WD40 direct op de roestvlek.
 2. Laat het een paar minuten intrekken.
 3. Gebruik een schuurspons of een borstel om de roest voorzichtig weg te schrobben.
 4. Veeg het oppervlak schoon met een vochtige doek.

Herhaal deze stappen indien nodig totdat de roest volledig is verwijderd. Het is ook een goed idee om het behandelde oppervlak na het verwijderen van de roest te beschermen door er een laagje WD40 op aan te brengen.

WD40 voor het verwijderen van sticker- en lijmresten

Stickers en lijmresten kunnen lastig zijn om te verwijderen, maar WD40 kan ook hierbij van pas komen. Volg deze stappen om sticker- en lijmresten te verwijderen:

 1. Spuit WD40 direct op de sticker of lijmrest.
 2. Laat het een paar minuten intrekken.
 3. Gebruik een plastic kaart of een spatel om de sticker of lijmrest voorzichtig weg te schrapen.
 4. Veeg het oppervlak schoon met een vochtige doek.

Herhaal deze stappen indien nodig totdat alle sticker- en lijmresten zijn verwijderd. WD40 is ook veilig te gebruiken op de meeste oppervlakken, maar het is altijd een goed idee om het eerst op een klein, onopvallend gebied te testen.

WD40 voor het verwijderen van inktvlekken

Als je per ongeluk inkt op je kleding of meubels morst, kan WD40 ook helpen om deze vlekken te verwijderen. Volg deze stappen:

 1. Spuit WD40 direct op de inktvlek.
 2. Laat het een paar minuten intrekken.
 3. Dep de vlek voorzichtig weg met een schone doek.
 4. Was het kledingstuk zoals gewoonlijk in de wasmachine.

Herhaal deze stappen indien nodig totdat de inktvlek volledig is verdwenen. Let op: controleer altijd het waslabel van het kledingstuk voordat je het in de wasmachine stopt.

Conclusie

WD40 is niet alleen handig als smeermiddel en roestverwijderaar, maar kan ook effectief zijn bij het verwijderen van verschillende soorten vlekken. Of het nu gaat om olie- en vetvlekken, roestvlekken, sticker- en lijmresten of inktvlekken, WD40 kan een handig hulpmiddel zijn om deze vlekken te verwijderen. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een vlekkeloos resultaat!

Plaats een reactie