Rode wijn vlekken verwijderen uit vloerkleed

Rode wijn vlekken verwijderen uit vloerkleed

Heeft u per ongeluk rode wijn gemorst op uw mooie vloerkleed? Geen zorgen! In dit artikel zullen we uitleggen hoe u rode wijn vlekken effectief kunt verwijderen uit uw vloerkleed. Met de juiste technieken en middelen kunt u uw vloerkleed weer als nieuw laten uitzien.

Benodigdheden

Voordat we beginnen met het verwijderen van de rode wijn vlekken, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van de benodigdheden die u nodig heeft:

 • Witte doeken of keukenpapier
 • Koud water
 • Afwasmiddel
 • Witte azijn
 • Baking soda
 • Waterstofperoxide
 • Stofzuiger

Stappenplan

Volg deze stappen om rode wijn vlekken succesvol uit uw vloerkleed te verwijderen:

 1. Dep de rode wijn vlek direct met een witte doek of keukenpapier. Probeer zoveel mogelijk van de wijn op te nemen zonder te wrijven, omdat dit de vlek kan verspreiden.
 2. Giet koud water over de vlek om de resterende wijn te verdunnen. Blijf deppen met een schone doek totdat er geen wijn meer wordt geabsorbeerd.
 3. Meng een kleine hoeveelheid afwasmiddel met water en breng dit aan op de vlek. Laat het enkele minuten intrekken en dep vervolgens met een schone doek om het afwasmiddel en de wijnresten te verwijderen.
 4. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, maak dan een mengsel van gelijke delen water en witte azijn. Breng dit aan op de vlek en laat het enkele minuten intrekken. Dep vervolgens met een schone doek om de vlek te verwijderen.
 5. Indien de vlek nog steeds niet volledig verdwenen is, maak dan een pasta van baking soda en water. Breng de pasta aan op de vlek en laat het drogen. Stofzuig vervolgens het gebied om de baking soda en de vlek te verwijderen.
 6. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, kunt u waterstofperoxide gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid waterstofperoxide aan op de vlek en laat het enkele minuten intrekken. Dep vervolgens met een schone doek om de vlek te verwijderen.
 7. Laat het vloerkleed volledig drogen voordat u het opnieuw gebruikt. Dit voorkomt dat er nieuwe vlekken ontstaan.

Tips en waarschuwingen

Hier zijn enkele handige tips en waarschuwingen om in gedachten te houden bij het verwijderen van rode wijn vlekken uit uw vloerkleed:

 • Test altijd een klein, onopvallend deel van het vloerkleed voordat u een reinigingsmiddel gebruikt om er zeker van te zijn dat het de kleur of de stof niet beschadigt.
 • Wrijf nooit over de rode wijn vlek, omdat dit de vlek kan verspreiden en dieper in de vezels kan duwen.
 • Dep altijd de vlek met een witte doek of keukenpapier om te voorkomen dat de kleurstoffen van de doek overgaan op het vloerkleed.
 • Als de rode wijn vlek nog steeds niet verdwenen is na het volgen van deze stappen, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen.

Met deze stappen en tips kunt u rode wijn vlekken effectief verwijderen uit uw vloerkleed. Het is belangrijk om snel te handelen en de vlek zo snel mogelijk te behandelen om de beste resultaten te behalen. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn en het vloerkleed te testen voordat u reinigingsmiddelen gebruikt. Succes met het verwijderen van de rode wijn vlekken!

Plaats een reactie