Donkere vlekken oksels verwijderen

Donkere vlekken onder de oksels kunnen erg vervelend zijn en je zelfvertrouwen aantasten. Gelukkig zijn er verschillende methoden en behandelingen beschikbaar om deze donkere vlekken te verwijderen. In dit artikel zullen we enkele effectieve manieren bespreken om van deze vlekken af te komen.

Wat veroorzaakt donkere vlekken onder de oksels?

Voordat we ingaan op de behandelingen, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaak kan zijn van donkere vlekken onder de oksels. Er zijn verschillende factoren die hieraan kunnen bijdragen:

 • Wrijving: Oksels kunnen constant in contact komen met kleding, wat wrijving veroorzaakt. Dit kan leiden tot donkere vlekken.
 • Scheren: Regelmatig scheren van de oksels kan de huid irriteren en donkere vlekken veroorzaken.
 • Deodorant: Sommige deodorants bevatten ingrediënten die de huid kunnen irriteren en donkere vlekken kunnen veroorzaken.
 • Hormonale veranderingen: Hormonale schommelingen kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van donkere vlekken onder de oksels.

Behandelingen voor donkere vlekken onder de oksels

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om donkere vlekken onder de oksels te verminderen of te verwijderen. Hier zijn enkele effectieve methoden:

1. Natuurlijke remedies

Er zijn verschillende natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun oplichtende eigenschappen en die kunnen helpen bij het verminderen van donkere vlekken onder de oksels. Enkele populaire natuurlijke remedies zijn:

 • Citroensap: Citroensap bevat natuurlijke zuren die de huid kunnen oplichten. Breng wat citroensap aan op de donkere vlekken en laat het enkele minuten intrekken voordat je het afspoelt.
 • Kurkuma: Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van donkere vlekken. Maak een pasta van kurkuma en water en breng dit aan op de oksels. Laat het drogen en spoel het vervolgens af.
 • Aloë vera: Aloë vera heeft hydraterende en oplichtende eigenschappen. Breng wat aloë vera gel aan op de donkere vlekken en laat het een paar minuten intrekken voordat je het afspoelt.

2. Exfoliatie

Exfoliatie kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verminderen van donkere vlekken onder de oksels. Gebruik een milde scrub of een exfoliërende handschoen om de huid voorzichtig te scrubben. Doe dit een paar keer per week voor de beste resultaten.

3. Medische behandelingen

Als natuurlijke remedies en exfoliatie niet voldoende zijn, zijn er ook medische behandelingen beschikbaar om donkere vlekken onder de oksels te verwijderen. Enkele veelvoorkomende behandelingen zijn:

 • Lasertherapie: Laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van donkere vlekken door de pigmentatie te verminderen.
 • Chemische peelings: Chemische peelings kunnen de bovenste laag van de huid verwijderen, waardoor nieuwe, gezondere huidcellen naar boven komen.
 • Microdermabrasie: Deze behandeling maakt gebruik van fijne kristallen om de bovenste laag van de huid te exfoliëren en donkere vlekken te verminderen.

Preventie van donkere vlekken onder de oksels

Naast het behandelen van donkere vlekken onder de oksels, is het ook belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om verdere vorming van deze vlekken te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 • Vermijd strakke kleding die wrijving kan veroorzaken.
 • Gebruik een milde deodorant zonder irriterende ingrediënten.
 • Hydrateer de huid regelmatig om uitdroging te voorkomen.
 • Gebruik een zachte scheermethode en vermijd herhaaldelijk scheren op dezelfde plek.

Door deze preventieve maatregelen te nemen en de juiste behandelingen te volgen, kun je donkere vlekken onder de oksels effectief verminderen of zelfs volledig verwijderen. Raadpleeg altijd een dermatoloog voordat je een nieuwe behandeling probeert, vooral als je een gevoelige huid hebt of andere huidproblemen ervaart.

Plaats een reactie